ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ

BRACKETS (Ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί-«Σιδεράκια»)

Τα σιδεράκια χρησιμοποιούν σταθερή, ήπια πίεση, που εφαρμόζεται στα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου, για να τα μετακινήσουν σε σωστή θέση. Τα σιδεράκια σας λειτουργούν κάθε στιγμή της ορθοδοντικής θεραπείας. Ενώ τα σιδεράκια είναι διαθέσιμα σε ποικίλες μορφές, όπως μέταλλο, πλαστικό και κεραμικό, έχουν όλα το ίδιο στόχο: Να ευθυγραμμίσουν σωστά τα δόντια και τις γνάθους για βελτιωμένη αισθητική και για καλύτερη στοματική υγεία.

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα μεταλλικά σιδεράκια είναι δημοφιλή σε παιδιά και εφήβους και είναι μικρότερα και πιο άνετα από ποτέ. Τα παραδοσιακά σιδεράκια διαθέτουν δύο κύριες συνιστώσες: τις βάσεις που τοποθετούνται σε κάθε δόντι ξεχωριστά και το σύρμα το οποίο τις ενώνει. Καθώς το σύρμα ασκεί πίεση τα δόντια μετακινούνται και το οστό αναδιαμορφώνεται.

ΧΡΥΣΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Είναι όμοια με τα μεταλλικά σιδεράκια με την διαφορά ότι είναι επιχρυσωμένα. Για εκείνους οι οποίοι θέλουν να κάνουν την διαφορά και να τονίσουν την απόφασή τους για μια αλλαγή στην εμφάνισή τους. Διατίθενται και χρυσά σύρματα για αυτού του τύπου τα brackets.

ΓΛΩΣΣΙΚΑ (Lingual) ΑΟΡΑΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα γλωσσικά σιδεράκια τοποθετούνται στη οπίσθια (γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών και λειτουργούν ακριβώς όπως τα παραδοσιακά σιδεράκια. Αυτό τους επιτρέπει να είναι εντελώς κρυμμένα, έτσι κανείς δεν ξέρει ότι τα φοράτε.

ΔΙΑΦΑΝΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Τα διάφανα σιδεράκια είναι μια δημοφιλής επιλογή για ενήλικες και εφήβους που θα ήθελαν μια διακριτική εναλλακτική λύση σε σχέση με τα μεταλλικά σιδεράκια. Προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα χωρίς την αξιοσημείωτη εμφάνιση του μετάλλου.

Ακριβώς όπως τα μεταλλικά, τα διάφανα σιδεράκια διαθέτουν δύο σημαντικά στοιχεία: Τις βάσεις (brackets) οι οποίες τοποθετούνται στα δόντια και το σύρμα το οποίο τις ενώνει. Τα σιδεράκια μπορεί να είναι κατασκευασμένα από μια ποικιλία από κεραμικά και σύνθετα υλικά, αλλά συνήθως θα ακούσετε να τα αναφέρουμε ως “κεραμικά”. Σημειώστε: επειδή αυτά τα υλικά εμφανίζουν μεγαλύτερη τριβή ολίσθησης σε σχέση με το μέταλλο, ο χρόνος θεραπείας είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερος.

ΚΙΝΗΤΟΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ (ΜΑΣΕΛΑΚΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ)

ΜΑΣΕΛΑΚΙΑ

Κινητά ορθοδοντικά μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται είτε στην πρώτη φάση της ορθοδοντικής θεραπείας είτε στο τέλος της για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Επιτελούν συγκεκριμένο έργο και δεν ενδείκνυνται για πλήρη ορθοδοντική θεραπεία.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Η νέα τάση στην ορθοδοντική, δίνει ιδανικές λύσεις για ανθρώπους που η αισθητική κατά τη διάρκεια της θεραπείας παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ορθοδοντικών προβλημάτων δίνουν εφάμιλλο αποτέλεσμα με αυτό των σταθερών brackets. Σε δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να γίνει συνδυασμός των διαφανών ναρθήκων με σιδεράκια (υβριδική θεραπεία) για ένα άψογο αποτέλεσμα.

CARRIERE MOTION

Το σύστημα Carriere Motion αποτελεί ένα την εναλλακτική θεραπεία του εξωστοματικού ορθοδοντικού μηχανήματος. Στο ιατρείο μας έχουμε αντικαταστήσει πλήρως τα δύσχρηστα και άκομψα εξωστοματικά με το εξελιγμένο αυτό ενδοστοματικό σύστημα.
Συγχρόνως χάρη στο σύστημα Carriere Motion μειώσαμε δραματικά την ανάγκη εξαγωγών υγειών, απαραίτητων δοντιών για ορθοδοντικούς λόγους.