Η ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέψεις σας μαζί μας θα είναι ευχάριστες και ενημερωτικές. Το αρχικό σας ραντεβού θα αποτελείται από εξέταση και συζήτηση σχετικά με πιθανές επιλογές θεραπείας. Αυτή η σημαντική επίσκεψη θα αντιμετωπίσει τις ορθοδοντικές ανάγκες σας ή του παιδιού σας.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας παρέχοντας τις ακόλουθες πληροφορίες κατά την πρώτη σας επίσκεψη:

  • Οποιεσδήποτε ακτίνες Χ (αν υπάρχουν)
  • Μια λίστα των φαρμάκων που παίρνετε επί του παρόντος
  • Αν έχετε οδοντιατρική ασφάλιση. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και θα μας επιτρέψει να σας βοηθήσουμε να διεκπεραιώσετε τυχόν αξιώσεις
  • Συμληρωμένα ηλεκτρονικά ή τυπωμένα έντυπα εγγραφής ασθενών.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας εάν έχετε μια κατάσταση που μπορεί να σας απασχολεί (π.χ. διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, βαλβίδες και αρθρώσεις καρδιάς, ρευματοειδή πυρετός, κ.λπ.) ή εάν είστε σε οποιοδήποτε φάρμακο (π.χ. φάρμακα καρδιάς, ασπιρίνη, αντιπηκτικό θεραπεία, κ.λπ.)Ακύρωση ραντεβού: Εάν για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να προσέλθετε στο ραντεβού σας, επικοινωνήστε με το ιατρείο μας στο 2108040795 ή στείλτε μας email στο info@orthoclinic.gr .

Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπετε σε κάποιον άλλο ασθενή να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο καθώς και να προγραμματιστεί ξανά το ραντεβού σας. Εάν τηλεφωνήσετε πέραν του ωραρίου του ιατρείου αφήστε το όνομα και τον αριθμό σας και ένα σύντομο μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διαγνωστικά αρχεία και προγραμματισμός θεραπείας

Εάν διαπιστωθεί ότι ενδείκνυται ορθοδοντική θεραπεία, θα προγραμματιστεί η πραγματοποίηση διαγνωστικών αρχείων. Αυτά τα αρχεία συνήθως αποτελούνται από μοντέλα μελέτης, διαγνωστικές φωτογραφίες και ορθοδοντικές ακτινογραφίες. Μόλις ληφθούν αυτά τα ορθοδοντικά αρχεία, ο γιατρός θα τα εξετάσει και θα καθορίσει ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό σχέδιο για τις ορθοδοντικές σας ανάγκες.

Στη συνέχεια, το ιατρείο μας θα σας καλέσει για να συζητήσετε το θεραπευτικό σας σχέδιο, να ορίσετε τα απαραίτητα ραντεβού για να ξεκινήσετε την ορθοδοντική θεραπεία σας και να προγραμματίσετε τις οικονομικές ρυθμίσεις της θεραπείας.

Επόμενες επισκέψεις

Οι περιοδικές επισκέψεις αποτελούν σημαντικό μέρος της ορθοδοντικής θεραπείας. Γενικά, θα θέλουμε να σας δούμε κάθε 4 έως 8 εβδομάδες για να ελέγξουμε την πρόοδό σας και να κάνουμε προσαρμογές στους ορθοδοντικούς μηχανισμούς σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα χρειαστεί να είστε συνεπείς στα ραντεβού, να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνονται, να τρώτε σωστά και να εφαρμόσετε καλή στοματική υγιεινή. Συνεχίστε επίσης να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τακτικά.

Μόλις αφαιρεθούν οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί, χρησιμοποιούνται συγκρατητικά μηχανήματα για να κρατούν τα δόντια σας στις νέες θέσεις τους μέχρι να προσαρμοστούν τα οστά, τα ούλα και οι μύες στις νέες θέσεις των δοντιών. Η περίοδος διατήρησης είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής σας θεραπείας και δεν πρέπει να παραμεληθεί!

Διάρκεια θεραπείας

Η ενεργός φάση της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 6 μηνών έως 30 μηνών ή και περισσότερο, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς, τη σοβαρότητα του προβλήματος, τη συνεργασία του ασθενούς και τον βαθμό μετακίνησης λόγω μεταβολισμού που είναι εφικτός.

Οδοντιατρική Φροντίδα

Πριν από οποιαδήποτε ορθοδοντική θεραπεία, ο οικογενειακός σας οδοντίατρος πρέπει να βεβαιωθεί ότι τυχόν τερηδόνες έχουν αντιμετωπισθεί και η υγεία των ούλων και των υποκείμενων οστών είναι απαλλαγμένη από περιοδοντική νόσο. Ο οικογενειακός οδοντίατρος θα πρέπει επίσης να προγραμματίσει επισκέψεις ελέγχου, καθαρισμού, φθοριώσεων κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής φροντίδας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε την ανάγκη να συνεχίσετε τις τακτικές επισκέψεις σας στον οικογενειακό οδοντίατρό σας, επειδή είμαστε μόνο μια βοήθεια για τον οικογενειακό οδοντίατρό σας και όχι αντικατάσταση.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ιατρείο στο 2108040795.

Η έναρξη της θεραπείας τη σωστή χρονική στιγμή πολύ σημαντική. Εσείς ή το παιδί σας ενδέχεται να είστε ή να μην είστε έτοιμοι για θεραπεία. Ως εκ τούτου, μια επίσκεψη θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες σας.