ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

Σχετικά με τα παιδία και τα σιδεράκια

Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι για ορθοδοντική θεραπεία. Επειδή οι γνάθοι είναι μαλακές και εξακολουθούν να αυξάνονται, το χαμόγελο ενός νεαρού ασθενούς είναι ιδιαίτερα δεκτικό στην εκ νέου ευθυγράμμιση. Εκτός από την ενισχυμένη αισθητική, το χαμόγελο προσφέρει επίσης σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως βελτιωμένη ομιλία και καλύτερη πρόσβαση στην στοματική υγιεινή.

Πότε πρέπει να δούμε έναν ορθοδοντικό;

Η Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικών συνιστά μια επίσκεψη στον ορθοδοντικό στην ηλικία των 7 ετών (ή νωρίτερα, αν υπάρχουν ασυμμετρίες στο στόμα ή στο πρόσωπο). Η έγκαιρη παρέμβαση μας επιτρέπει να καθοδηγήσουμε την ανάπτυξη των γνάθων, εξασφαλίζοντας ότι τα μόνιμα δόντια ευθυγραμμίζονται. Αυτό το κάνουμε δημιουργώντας περισσότερο χώρο όπου τα δόντια είναι συνωστισμένα και ρυθμίζοντας το μέγεθος των γνάθων. Αυτό βοηθά στην αποφυγή εγκλεισμού δοντιών και άλλων δαπανηρών και επώδυνων επιπλοκών αργότερα στη ζωή.

Από τι δημιουργείται η στρεβλοφυία των δοντιών;
Τα περισσότερα προβλήματα σύγκλεισης κληρονομούνται, αλλά μπορούν επίσης να προκληθούν ή να επιδεινωθούν από συνήθειες και συμπεριφορές που είναι κοινές στα μικρά παιδιά, όπως το πιπίλισμα των δακτύλων, η υπερβολική χρήση πιπίλας, η κακή διατροφή και η κακή στοματική υγιεινή.

Διάγνωση

Για να διαπιστώσουμε εάν το παιδί σας θα ωφεληθεί από τα σιδεράκια, πρέπει να γίνουν κάποιες ανώδυνες διαγνωστικές διαδικασίες. Αυτή η αρχική φάση μπορεί να περιλαμβάνει πανοραμικές ακτίνες X, scanning της σύγκλεισης και ψηφιακές απεικονίσεις της κεφαλής, του αυχένα και των γνάθων. Αυτά τα βήματα μας βοηθούν επίσης να αποφασίσουμε για την καλύτερη θεραπευτική επιλογή για το παιδί σας.

Θεραπευτική Αγωγή

Στην εποχή μας τα σιδεράκια είναι πλέον καθημερινότητα για όλο και πιο πολλά παιδιά. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αποτελούν μόδα. Για το λόγο αυτό, ο παράγοντας αμηχανίας είναι χαμηλός σε σύγκριση με παλιότερα και συνεπώς συχνά χρησιμοποιούμε παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια στα παιδιά. Προστίθενται πολύχρωμα ελαστικά, δίνοντας στα παιδιά ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο να εκφραστούν! Ωστόσο, καθώς ένα παιδί μετακινείται προς την εφηβεία, μπορεί να ζητήσει μια πιο διακριτική μέθοδο θεραπείας, όπως διάφανοι νάρθηκες (aligners) ή διαφανή κεραμικά σιδεράκια.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε την ορθοδοντική εμπειρία του παιδιού σας όσο το δυνατόν πιο άνετη και επιτυχημένη.

Παρακαλούμε να μας καλέσετε για περισσότερες πληροφορίες.