Ορθοδοντικά ΠροβλήματαΥπάρχουν πολλά ορθοδοντικά προβλήματα. Κάποια από τα βασικά, καθώς και εικόνες πριν και μετά την θεραπεία τους παρουσιάζονται σε αυτή τη σελίδα:

ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ


Συνωστισμός ονομάζεται το ορθοδοντικό πρόβλημα κατά το οποίο δεν υπάρχει αρκετός χώρος στις γνάθους ώστε να διευθετηθούν ομαλά όλα τα δόντια.

ΑΡΑΙΟΔΟΝΤΙΑ
Το αντίθετο του συνωστισμού: Υπάρχει πολύς χώρος στις γνάθους με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά μεταξύ των δοντιών.

ΥΠΕΡΣΥΓΚΛΕΙΣΗ


Τα επάνω δόντια καλύπτουν όλη ή την περισσότερη επιφάνεια των κάτω δοντιών.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΞΗ
Σημαίνει ότι τα δόντια δεν έρχονται σε επαφή όλα μαζί την ίδια στιγμή.

ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ


Όταν τα επάνω δόντια βρίσκονται πίσω από τα κάτω δόντια. Μπορεί να επεκτείνεται σε όλο το στόμα:


...στα μπροστά δόντια μόνο:


...ή τέλος, στα πίσω μόνο δόντια:


ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΞΗ


Τα επάνω δόντια βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τα κάτω.

ΧΕΙΛΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ


Τα δόντια έχουν μεγάλη κλίση προς τα έξω.

ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ


Τα δόντια έχουν κλίση προς τα μέσα (γλώσσα).

ΟΥΛΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


Μεγάλη περιοχή των ούλων φαίνεται κατά το χαμόγελο.

ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑΈγκλειστο είναι το δόντι, το οποίο για διαφόρους λόγους (π.χ. έλλειψη χώρου), δεν μπορεί να ανατείλει (εμφανιστεί) στο στόμα. Τα κόκκινα βέλη δείχνουν τα παιδικά δόντια που βρίσκονται ακόμα στο στόμα. Τα κίτρινα βέλη δείχνουν τα αντίστοιχα μόνιμα δόντι, αφού εμφανίστηκαν στο στόμα. Τα γκρίζα βέλη δείχνουν τα δόντια αυτά όταν ήταν έγκλειστα μέσα στο κόκαλο.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ


Στην περίπτωση που κάποια δόντια λείπουν, μπορούμε να τα υποκαταστήσουμε με άλλα, για λειτουργικούς ή και αισθητικούς λόγους. Μπλε βέλη: παιδικά δόντια, κάτω από τα οποία δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι μόνιμοι πλάγιοι τομείς εκ γενετής. Κόκκινα βέλη: οι κυνόδοντες παίρνουν την θέση των πλαγίων τομέων.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


Εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν υπάρχει πολύς χώρος και η θεραπεία με υποκατάσταση ή με γέφυρα δεν είναι επιθυμητή.

ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΕΣ


Υπάρχουν όταν η ένωση των άνω κεντρικών δοντιών δεν συμπίπτει με την ένωση των κάτω κεντρικών δοντιών στο κατακόρυφο επίπεδο.


Κάθε είδους ορθοδοντικό πρόβλημα απαιτεί διαφορετική θεραπεία και ακόμα και τα ίδια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε εξατομικευμένη βάση.
Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται για την σωστή επίλυση του ορθοδοντικού του προβλήματος. Η μαζική τυποποιημένη ορθοδοντική αποτελεί τροχοπέδη για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Γι' αυτό πριν ξεκινήσετε την θεραπεία να είστε σίγουροι για τις αιτίες και την λύση του δικού σας προβλήματος.

   
 


Αρχική Σελίδα / Το Ιατρείο / Βιογραφικό / Περιστατικά / Links / Επικοινωνία / Lingual Orthodontics  Είδη Brackets / Πληροφορίες Ασθενών / Ορθοδοντικά Προβλήματα
Απορίες - Απαντήσεις

Designed & Developed by N&C Technologies