Είδη Brackets (ακίνητοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί)


Μεταλλικά, Λευκά, Χρυσά, Γλωσσικά (lingual): Όλα είναι αποτελεσματικά

Οι ακόλουθες εικόνες παρουσιάζουν τους περισσότερο χρησιμοποιούμενους ορθοδοντικούς μηχανισμούς:

Μεταλλικά Brackets


Ο ποιο δημοφιλής τύπος brackets.
Οι πιο πολλοί ασθενείς προτιμούν χρωματιστές προσδέσεις (λαστιχάκια).
Σε κάθε ραντεβού τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν έτσι ώστε η ορθοδοντική θεραπεία να βιώνεται σαν παιχνίδι.


Κεραμικά (Διαφανή) Brackets


...είναι λιγότερο εμφανή brackets. Είναι φτιαγμένα από high tech υλικό το οποίο πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε από την NASA σε διαστημικά προγράμματα. Τα λαστιχάκια που χρησιμοποιούνται είναι επίσης διαφανή. Οι πιο πολλοί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι δεν πρόκειται να προσέξουν ότι φοράτε "σιδεράκια". Γενικά το χρώμα τους δεν αλλοιώνεται κατά την διάρκεια της θεραπείας. Όμως σε περιπτώσεις συχνής κατανάλωσης καφέ, τσαγιού κ.α. μπορεί να παρατηρηθεί κάποια αλλαγή χρώματος (ιδίως στην κόλλα που συγκρατεί τα brackets στα δόντια). Το ίδιο ισχύει και για τους βαρείς καπνιστές.


Χρυσά Brackets


...είναι όμοια με τα μεταλλικά brackets με την διαφορά ότι είναι επιχρυσωμένα. Για εκείνους οι οποίοι θέλουν να κάνουν την διαφορά και να τονίσουν την απόφασή τους για μια αλλαγή στην εμφάνισή τους. Διατίθενται και χρυσά σύρματα για αυτού του τύπου τα brackets.


Γλωσσικά (Lingual) Brackets


Τα "αόρατα" brackets. Τοποθετούνται στην εσωτερική (γλωσσική) επιφάνεια των δοντιών ούτως ώστε πραγματικά να μην φαίνονται καθόλου. Οποιαδήποτε αρχική ενόχληση τηςγλώσσας από τα brackets σύντομα ξεπερνιέται και ασθενής νιώθει άνετα. Το είδος αυτό των brackets συνίσταται σε άτομα τα οποία νιώθουν ότι τα μέσα της συμβατικής ορθοδοντικής θεραπείας δεν συμβαδίζουν με την άποψή τους για την αισθητική.
Τα αποτελέσματα είναι όμοια με αυτά της "παραδοσιακής" ορθοδοντικής.

 

   
 


Αρχική Σελίδα / Το Ιατρείο / Βιογραφικό / Περιστατικά / Links / Επικοινωνία / Lingual Orthodontics  Είδη Brackets / Πληροφορίες Ασθενών / Ορθοδοντικά Προβλήματα
Απορίες - Απαντήσεις

Designed & Developed by N&C Technologies